vineri, 5 iunie 2015

Chifle cu lapte facute in casa

De doua ori pe saptamana fac chifle si paine de casa pentru familie si prieteni.
Chiflele mele cu lapte si susan sunt atat de apreciate ca m-am gandit sa postez reteta.

Ingrediente:

1 kg faina
500 ml lapte
1 plic drojdie uscata
2 lingurite zahar
1 lingurita rasa sare
3 linguri ulei masline

 Se pune la dospit laptele caldut cu drojdia si zaharul, aproximativ 15 minute.
Se adauga peste faina in care am pus sarea.Se framanta bine pentru a incorpora toate ingredientele.Apoi puneti uleiul si framantati bine pe masa de lucru pana aluatul devine suplu.
Se lasa la dospit coca cam o jumatate de ora pana isi dubleaza volumul.
Se formeaza bile de aluat de 200gr.Eu le cantaresc pentru a iesi egale.


Se ung cu lapte rece si se presara peste ele susan.
Se mai lasa in tava aproximativ 20 minute si apoi se baga in cuptorul incalzit (la 180 grade).
Cand se racesc le invelesc in folie alimentara si se pot pastra la fel de proaspete 4-5 zile.